Close

Artiklar på denna webbplats är annonser som även publicerats i Annonsbladet Dalarna.

BYT BARA RUTAN – Kostnaden för att byta isolerglaskassett är långt under hälften jämfört med att byta hela fönstret, säger Niclas Engerfelt på Borlänge Bil- och Byggnadsglas. Men det är lika effektivt som ett fönsterbyte.

Byt inte fönster i onödan

Du kikar ut genom fönstret i villan. Glaset är inte klart. Snarare lite mjölkvitt.
– Har du isolerglas från -70-80-talet är det troligen fukt och smuts mellan rutorna, säger Niclas Engerfelt på Borlänge Bil- och Byggnadsglas. Men det är både enkelt och kostnadseffektivt att åtgärda. Utan att behöva byta fönster.

På fackspråk heter det att isolerrutan blivit punkterad när det trängt in fukt och smuts mellan isolerglasen.
– Det som har hänt är att förseglingen av rutorna gett vika, säger Niclas som är delägare i Borlänge Bil- och Byggnadsglas. Fukten som trängt in blir kvar och det börjar bli allt vanligare på isolerglas i hus byggda på 70- och 80-talet.
Att byta fönster i en villa kostar massor. Och det går att undvika. Förutsatt att bågarna är fräscha, vilket de oftast är på dessa hus. Istället byter vi bara ut den glaskassett som sitter infäst i fönsterbågen. Det blir lika bra som nya fönster, men kostar långt under halva priset jämfört med ett helt fönsterbyte.

Teknisk utveckling på glas

Den tekniska utvecklingen på isolerglas har självklart utvecklats enormt sedan 70-talet. Och därför är det läge att också titta på de nya typer av isolerglas som nu finns på marknaden.
– Passa på att uppgradera glaset, säger Niclas. Det brukar märkas på driftskostnaderna. Med rätt energiglas kan u-värdet i vissa fall halveras, vilket betyder en betydligt förbättrad isolerande effekt.
Borlänge Bil- och Byggnadsglas har 18 anställda och är ett klassiskt glasmästeri. Förra året firade företaget 30-årsjubileum.
– Vi är ett gediget bolag i branschen med stor yrkesskicklighet och mångårig erfarenhet. Alla är vana vid att deras arbetsplats är hemma hos kunden och visar den hänsyn som krävs i ett servicejobb.

Isolerglas som upplevs immiga går att åtgärda.

ROT-avdraget

ROT-avdraget på 30% av arbetskostnaden går att använda för isolerglasbytet. 

Kontakta oss

Så har du isolerfönster som du inte tycker du kan få riktigt klara kontakta oss. Offerten på isolerglasbytet är kostnadsfri och mätning görs på plats hos kund. Vi kommer att göra allt vi kan för att dina rutor ska vara fräscha och energibesparande igen, avslutar Niclas Engerfelt på Borlänge Bil- och Byggnadsglas.

 

Fakta Borlänge Bil & Byggnadsglas

Denna annons publicerades i annonsbladet v. 17 2020

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn